Anakart üzerinde BlOS'un üzerine yazılan bilgilerin saklanması amaçlı bir pil bulunur. Diğer şarj edilebilen piller gibi BIOS pilinin de belirli bir ömrü olmasına ek olarak, güç kaynağına uzun süre elektrik gelmezse pil şarj edilemediği için BIOS sıfırlanır. Elektrik kesintisi gibi kısa süreli güç kaybı BIOS'u sıfırlıyorsa, pil sorunludur ve değişmesi gerekir. Eğer güç kaybı olmadan sistem açılışında BIOS sıfırlanıyorsa, size en yakın bir yetkili servise başvurunuz.
Birçok kullanıcı antivirüs yazılımlarının bilgisayarını yavaşlattığını düşünmektedir. Antivirüs yazılımları sistem performansında 0,5-2% arasında düşüşe neden olmaktadır. Bununla birlikte bu performans kaybı virüs bilgisayarı etkilediği zaman bilgisayarın performansındaki düşüşle karşılaştırılamayacak kadar küçüktür. Bu nedenle bilgisayarlarda antivirüs yazılımı kullanmak virüslere karşı alınacak ilk önlemlerden birisidir. Bunun yanında kullanıcılar tarafından sık yapılan hatalardan birisi antivirüs yazılımı kurulduktan sonra bilgisayarın virüslere karşı güvende olduğunun sanılması, yazılımın güncellenmemesidir.
PCI Express x16 saniyede 8GB veri aktarımı ile AGP 8X den 4 kat daha fazla veri taşıyabilen yeni bir grafik standardıdır. Intel 915, 925X serisi yongalara sahip anakartlarla beraber hayatımıza giren PCI Express, önümüzdeki birkaç yılda üretilecek grafik kartlarının standardı olacak. Çift yönlü veri aktarımı sağlayan PCI-E veriyolu ile bu özellikteki grafik kartlarından daha yüksek performans alınarak, oyunlardaki görüntünün daha akıcı ve gerçekçi ve 3 boyutlu grafik tasarımların ise daha kısa sürede oluşturulması sağlanabilmektedir.
Serial ATA disk teknolojisi saniyede 150MB aktarım hızı sunar. ATA100 disklere göre 1.5 kat daha verimli ve performanslı çalışır. 7200rpm devir hızı, 8MB tampon bellek ve tek kabloda bir diskin kullanılması (peer to peer), diskin daha hızlı çalışmasını sağlar. İnce data ve güç kablonun kullanılması, kasa içi kablolama ve soğutmayı kolaylaştırır. Hot plug özelliği sistem çalışırken bile veri diskinizi değiştirmenizi sağlar.
Anakartın bios versiyonuna bağlı olarak bios setup ayarlarındaki "power again" veya "power state after failture" seçeneklerinde değişiklik yapmanız gerekmektedir. Burada üç seçenek vardır.
1- On: Kesintiden sonra yeniden elektrik gelirse bilgisayar açılır
2- Last state: Elektrik kesilmesinden önceki durumuna bağlı olarak davranır. Açık ise açılır, kapalı ise açılmaz.
3- Off: Açılmasını istemiyorsanız bu seçeneği aktif konuma getirmelisiniz.
Bu sorunun sebebi ya PC deki işlemci fanında ki problemdir ( fanın tozlanması-arızalı olması) ya da HDD gibi donanımsal sıkıntılardan kaynaklanabilir. Bu gibi bir durumda en yakın yetkili servisimizle görüşebilirsiniz.
Bunun sebebi ya bu portların gerçekten arızalı olması ya da anakartın Bios unun içerisinden ön usb girişlerinin disable durumunda olmasıdır.
Aldığınız PC nin özelliklerine bakmadan her oyunu oynayamazsınız. Yükleyeceğiniz oyunlar en fazla PC nizin donanımı oranında oyunlar olmalıdır. Bunun için genelde ekran kartı, ram ve işlemcinizin güçlü olması gerekiyor.
Bilgisayarınız ilk açılışında card reader i görmeye bilir birkaç kez kapatıp açtıktan sonra bu sorun kalkacaktır.
Bilgi dökümanını indirmek için tıklayın.
Sabit IP adresi atama ile ilgili doküman için tıklayınız.
Anakartın bios versiyonuna bağlı olarak bios setup ayarlarındaki power again veya power state after failture seçeneğinin off konumuna getirilmesi gerekmektedir.
"Basic Input/Output System" (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelen BIOS, PC’nizin çalışması için gereken temel işletim sistemi olarak özetlenebilir. Sadece okunabilir bellek (ROM) üzerine yazılmış bir yazılım olan BIOS, anakartınızın özelliklerini yönetebilmeniz/ kullanabilmeniz, diğer donanımlar arasında bir bağ kurması için görev yapar. Bilgisayarınızın açılışında F2 veya Delete tuşuna basarak girdiğiniz yazılımsal bölümdür.
İlk açılışta F8 ya da DELETE tuşuna arka arkaya basmayı deneyiniz. Buna rağmen giriş yapamıyorsanız F2 ya da DELETE tuşuna uzun süre basılı tutmayı deneyiniz. Hala giriş yapamıyorsanız size en yakın yetkili servisimizden destek alabilirsiniz.
Öncelikle ürüne doğru işletim sistemi kurduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir. Örneğin Windows 8 SL olan bir ürüne Windows 8 Pro kurduğunuzda etkinleştirmede sorun olabilir. Bu şekilde bir problem yok ise cihazı uzun süre internete bağlı tutmanız gerekmektedir. Hala etkinleşmiyor ise tekrar kurulum yapabilir ya da en yakın servisimizden destek alabilirsiniz.
Notebook ve Desktop ürünlerinin seri numaraları 3,4, veya 5 ile başlamaktadır. Sadece rakamlardan oluşur ve 10 hanelidir. Daha eski ürünlerde seri numaraları 0 ile başlar 12 hanelidir. Desktop ürünlerinin seri numarası kasanın arka tarafında barkod üzerinde yer almaktadır. Notebook ürünlerinin seri numaraları bilgisayarınızın alt tarafında barkod üzerinde yer almaktadır. Ayrıca bazı notebook modellerinde ikinci bir barkod da bataryayı çıkarttığınız yuva içerisinde yer alabilir. Tablet ürünlerinin seri numarası ürünün arka kapağının alt kısmında yer almaktadır ve ürünün model numarası ile başlamaktadır.
linkteki program ile ulaşabilirsiniz.
Bu sorunu gidermek için masaüstünde sağ tıklayarak Kişiselleştirme\Görüntü ayarları\Gelişmiş ayarlardan “Ekran Yenileme Sıklığı” nı maksimum düzeye çıkarmamız gerekiyor.